Україна домовилася з Росією про розблокування руху вантажівок

Україна та Російська Федерація домовилися тимчасово відновити переміщення вантажних автотранспортних засобів територіями обох країн, яке було заблоковано кілька днів тому.

Про це повідомляє «УНІАН», передає «Слово і Діло».

«Міністерство інфраструктури України домовилося про безперешкодне повернення в Україну тих українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишилися на території РФ або в країнах Азії на кордоні з РФ. Натомість українська сторона дозволить проїзд українською територією російським вантажним автомобілям, які чекають повернення додому з країн ЄС», – сказано в повідомленні.

Переміщення вантажних автомобілів відновлено на тимчасовій основі – на період з 16 до 25 лютого 2016 року включно.

У повідомленні йдеться про те, що тимчасове відновлення переміщення вантажівок дозволить більш ніж 600 українським авто, які заблоковані на території РФ або їдуть із країн Азії, повернутися в Україну. «Аналогічно, близько 600 російських автомобілів зможуть повернутися в Росію з країн Євросоюзу. Українська сторона забезпечить супровід колон російських авто до кордону з Російською Федерацією або Республікою Білорусь», – підкреслили в прес-службі.

Як повідомлялося раніше, на Закарпатті активісти почали блокувати переміщення вантажних авто з російськими номерами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО