Розенко відмовився поновлювати на посаді чиновника-корупціонера Кашубу

Міністр соціальної політики України Павло Розенко не збирається відновлювати на посаді екс-главу Державної служби зайнятості Ярослава Кашубу.

Про це міністр заявив в інтерв'ю журналістам ZN.ua, передає «Слово і Діло».

«На сьогодні в мене є рішення Печерського районного суду про те, що з 12 січня 2016 року я його (Кашубу – Ред.) зобов'язаний поновити на посаді. У мене є офіційна заява його адвоката про те, що термін відсторонення його з посади сплив, і оскільки жодних судових розглядів у цій справі немає, він має повернутися на роботу», – розповів Розенко.

«Жодного судового розгляду справи про хабарництво немає. Як реагувати на цю ситуацію? З одного боку, є факти, які бачив і я, і всі інші, з іншого боку – немає продовження цієї справи. Зате є рішення суду про те, що я зобов'язаний відновити Кашубу на посаді голови Державної служби зайнятості», – сказав глава Мінсоцполітики. Розенко додав, що відновлювати Кашубу на посаді він не буде.

Нагадаємо, що 11 вересня 2015 року Служба безпеки України затримала екс-главу Держслужби зайнятості Ярослава Кашубу при отриманні ним хабара в розмірі 622 тисяч гривень. Крім того, під час обшуку автомобіля у затриманого додатково виявили велику суму грошей в іноземній і національній валютах, а також мисливську рушницю з патронами.

14 вересня Печерський районний суд заарештував екс-чиновника та призначив йому заставу в розмірі 1,8 млн гривень. За інформацією ЗМІ, Кашуба вийшов під заставу вже 15 вересня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО