Главу Держслужби зайнятості затримали за хабар

Читать на русском
Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою затримали за хабар голову Державної служби зайнятості.

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою затримали за хабар голову Державної служби зайнятості Ярослава Кашубу.

Про це повідомляє в Twitter СБУ, передає «Слово і Діло».

«Посадовець організував механізм отримання хабарів від учасників тендерних торгів, що проводила Держслужба. У протиправних схемах він використовував підлеглих, які примушували підприємців сплачувати «данину» за перемогу в тендерах», – повідомляє прес-служба відомства.

«Корупційний улов» СБУ за серпень: найбільше корупціонерів – серед держслужбовцівЗа серпень за підозрою в корупції Служба безпеки України затримала 23 державних службовців.

Як повідомляє СБУ, чиновника затримали при отриманні хабара у розмірі 622 тисяч гривень. Крім того, при обшуку автомобіля затриманого додатково виявили велику суму грошей в іноземній і національній валютах і мисливську рушницю з патронами.

«Затримання Голови Держслужби зайнятості є яскравим свідченням того, що СБУ працює незалежно від того, до якої політичної сили чи відомства належить корупціонер. Я думаю сьогоднішній випадок заставить задуматися тих, хто хоче заробляти гроші злочинним шляхом», – заявив після прибуття на місце затримання голова СБУ Василь Грицак.

За словами прес-служби відомства, у рамках затримання відкрито кримінальне провадження за ч.3 статті 368 (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою) та ч.3 статті 28 (Злочин, який вчинений організованою групою) Кримінального кодексу України та проводиться невідкладні оперативно-слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: