Пивоварський хоче запровадити відповідальність за невиконання коаліційної угоди

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський закликав запровадити відповідальність за невиконання програми коаліції.

Про це він сказав у інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, всім політичним елітам потрібно відійти від ігор і нарешті об'єднатися для ухвалення важливих для країни рішень. Пивоварський зазначив, що в разі продовження політичної кризи є можливість «втратити країну».

Водночас міністр назвав чотири умови, після виконання яких він відкличе свою заяву про відставку. Як і раніше, однією з головних умов є справедлива зарплата для держслужбовців.

«Друга (вимога – Ред.) – це створення нової програми коаліції та запровадження відповідальності за її невиконання. Минулого тижня за закон про цільовий дорожний фонд проголосувало 140 депутатів. А це основоположний закон для реформи автодору», – зазначив Андрій Пивоварський.

Також важливою умовою є приватизація державних підприємств. На думку Пивоварського, держпідприємства використовуються для виведення коштів на фінансування політичних партій і для депутатів особисто.

«Це (виведення коштів – Ред.) відбувається як на центральному рівні, так і на регіональному. Подивіться на список стратегічних держкомпаній. Там є компанія «Укрінтеравтосервіс». У ній немає нічого стратегічного, але на ній заробляють гроші. І тому я вже 14 місяців хочу й не можу поміняти керівника», – заявив міністр.

Крім того, Пивоварський хоче втілення в життя реформи адміністративних податків найближчого тижня. Він зазначив, що вчора, 8 лютого, члени Кабінету міністрів обговорили програму дій на 2016 рік, а також розробили умови, обов'язкові до виконання всіма гілками влади. В разі їх невиконання Кабмін повним складом піде у відставку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО