Шокін: ніхто із західних політиків моєї відставки не вимагав

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що до нього не доходили вимоги західних політиків та дипломатів щодо його відставки.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «Інтер», передає «Слово і Діло».

«Наскільки я знаю, ніхто із західних політиків не говорив Президенту, щоб мене зняли. Мені Президент теж про це не говорив, що йому хтось говорив про моє звільнення», – зазначив Шокін, відповідаючи на питання про те, чи справді представники країн Заходу вимагали у Порошенка звільнити генпрокурова.

Також очільник ГПУ зазначив, що, попри чутки, у нього немає конфлікту з Давидом Сакварелідзе. За словами генпрокурора, він сам запропонував Сакварелідзе посаду свого заступника, незважаючи на те, що той погано знайомий з українським законодавством.

«У мене з Давидом прекрасні відносини були, є і сподіваюся - будуть... Якби я не хотів реформ, чи кликав би я Давида? Я йому дав всі повноваження, які може мати заступник генерального прокурора України щодо впровадження реформ», – заявив Шокін.

Раніше журналіст Богдан Кутєпов, посилаючись на власні джерела, заявив, що відставка генпрокурора Шокіна відбудеться лише після відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО