У МВФ почали сумніватися, що антикорупційні ініціативи в Україні працюють

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що заява міністра економічного розвитку та торгівлі України Айвараса Абромавичуса про корупцію ставить під сумнів антикорупційні ініціативи в країні.

Про це вона повідомила під час онлайн-конференції у Вашингтоні в четвер, 4 лютого, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Якщо звинувачення, які він (Айварас Абромавичус – Ред.) зробив під час оголошення своєї відставки є вірними, то це, очевидно, є ознакою того, що антикорупційні заходи, за які твердо виступав уряд, досі не працюють, і що потрібно досягнути більшого прогресу в цій сфері», – заявила Лагард.

За її словами, перебуваючи на своїй посаді, Абромавичус зробив декілька важливих змін. Директор МВФ зазначила, що ці фундаментальні та ефективні реформи можуть допомогти Україні в залученні прямих інвестицій в країну.

Крім того, Лагард позитивно оцінила зусилля українського уряду щодо стабілізації фіскальної ситуації з метою запобігання розтрат державних резервів та регулювання цін на енергоносії. Водночас вона зазначила, що у сфері боротьби з корупцією зроблено замало.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО