Путін може анексувати будь-яку частину країн ЄС – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що президент РФ Володимир Путін може анексувати будь-яку територію країн Європейського Союзу.

Про це він розповів в інтерв'ю Bild, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Порошенка, заява Путіна про невизнання будь-яких кордонів є загрозою для кожної країни в Європейському Союзі. Як стверджує Президент, російський лідер завжди діяв відповідно до цієї заяви, але ніколи не визнавав це публічно.

«Ми в Україні знаємо, що він не визнає наших кордонів. Його заява про невизнання будь-яких кордонів є загрозою для будь-кого в Європейському Союзі, це означає, що це може трапитися з ким завгодно. Путін не приймає жодних червоних ліній і може анексувати інші країни під приводом дискримінації російських меншин. У Німеччині також є такі меншини», – зауважив Порошенко.

Президент заявив, що Німеччина вже зіткнулася з елементами російської пропаганди. Він нагадав, що про справу російської дівчинки Лізи вже знають у всьому світі завдяки пропаганді РФ.

«Для Німеччини це новий, шокуючий випадок пропаганди. За півтора року Україна вже знайома з брехнею, яка повторюється в російських ЗМІ, поки люди не почнуть вірити їй. Путін розпочав інформаційну війну проти Німеччини. Це російська гібридна війна», – заявив Президент України.

Порошенко закликав країни ЄС разом протистояти російській пропагандистській машині, тому що «правда на нашому боці». Він наголосив, що створення європейського телеканалу російською мовою є правильним рішенням. «Російські меншини мають бачити альтернативні думки, крім тих, які поширюються на російських державних каналах», – наголосив Порошенко.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО