Набуло чинності ембарго з розширеним списком російських товарів

Постанова Кабінету міністрів України «Про внесення змін до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України походженням з Російської Федерації» набула чинності.

Ця постанова Кабміну була опублікована 23 січня в газеті «Урядовий кур'єр» (через 10 днів після опублікування набирає чинності), повідомляє «Слово і Діло».

Так, згідно з цим документом, список заборонених російських товарів до ввезення в Україну розширився на 70 найменувань. Під заборону потрапили цибуля, соуси та кетчупи, риба, деякі кондитерські вироби, такі як печиво, хлібці тощо. Також Міністерство економічного розвитку і торгівлі запровадило ембарго на ті товари, які протягом останнього року не ввозилися в Україну.

Крім того, згідно даного розпорядження, Кабінет міністрів почав підготовку до оскарження торговельних обмежень з боку РФ у Світовій організації торгівлі.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що в результаті запровадженого Росією ембарго на українські товари наші підприємства втратять близько 800 млн доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО