Український АПК не зазнає втрат через російське ембарго – Павленко

Читать на русском
Продовольче ембарго на імпорт української сільськогосподарської продукції не вплине на розвиток українського АПК.

Продовольче ембарго на імпорт української продукції, яке РФ збирається запровадити з 1 січня 2016 року, не вплине на розвиток українського агропромислового комплексу.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Російське ембарго: чи постраждає Україна?Росія готується до введення ембарго на український агроекспорт. Заборона на ввезення сільгосппродукції буде введена з 1 січня 2016 року, якщо набуде чинності економічна частина асоціації України з ЄС.

За його словами, Росія вже давно веде цілеспрямовану політику тиску щодо України. Як стверджує Павленко, українські аграрії та підприємства харчової промисловості змушені були диверсифікувати ринки через російські заборони. Так, міністерству довелося ухвалити рішення про допуск на ринок Китаю продукції молокопереробної промисловості, Ізраїлю – харчового яйця, Єгипту – м'яса птиці.

«Ми свідомо й послідовно здійснювали переорієнтацію нашої продукції на інші ринки. І ця робота вже має результат. Структура експорту української аграрної та харчової продукції суттєво змінилась. Основним ринком є країни Азії, на які припадає близько 47% експорту, до країн ЄС експортується 26%, на африканські країни припадає 14%, і на країни СНД – 11%», – заявив він.

Також міністр зауважив, що Росія не входить навіть до першої десятки країн-імпортерів аграрної продукції, а товарообіг між країнами протягом 2015 року зменшився більш ніж на 70%.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що втрати України від продовольчого ембарго Російської федерації в 2016 році складуть 600 млн доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: