Кабмін хоче зменшити час подолання Шовкового шляху до 10 діб

Під час наради представників Кабінету міністрів України та ПАТ «Укрзалізниця» було вирішено попрацювати над зменшенням часу подолання Шовкового шляху до 10 діб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ПАТ «Укрзалізниці».

Як повідомив виконувач обов'язків голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Завгородній, експериментальний поїзд, який був відправлений 15 січня з Іллічівська, успішно дістався до кінцевого пункту призначення 31 січня, тобто за 15 діб.

«Маршрут складний, на ньому працюють шість країн-учасниць, кожна з яких має свою логістичну політику. Тому подальша організація чіткої взаємодії між ними є важливою умовою для руху цього поїзда. Нашим завданням є подолання маршруту за 10 діб», – наголосив він.

Також Завгородній заявив, що ПАТ «Укрзалізниця» працює і над іншими проектами для поліпшення транспортних перевезень з України. За його словами, наразі розробляється рух контейнерних поїздів «Вікінг» з Іллічівська до Клайпеди (Литва), що намагатимуться долати цей маршрут за дві доби.

Крім того, на стадії узгодження перебуває проект руху поїздів до Кракова (Польща).

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що відомство зробить усе можливе для привабливості Шовкового шляху для Європейського Союзу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО