Звільнений Курикін дав єдину недолугу обіцянку, та й ту не виконав

Звільнений виконувач обов'язків міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін за три місяці так і не провів консультацій щодо розробки комплексної програми ліквідації проблеми горіння торфів.

Відповідну обіцянку – єдину, яку давав Курикін – «Слово і Діло» зафіксувало в середині жовтня 2015 року.

Так, в результаті телефонної розмови із заступником директора департаменту – начальником відділу охорони біоресурсів Миколою Мовчаном з'ясувалося, що станом на 28 січня 2016 року створена робоча група, яка займається вивченням досвіду Білорусі з попередження торф'яних пожеж.

Крім того, в Мінекології організовують робочу поїздку в Білорусь для здобуття досвіду, тому що в Україні немає попереджувальних заходів, а також комплексної програми ліквідації проблеми горіння торфів, і все базується на застарілому досвіді часів СРСР. І лише після цього будуть проводитися консультації з обговорення програми ліквідації проблеми горіння торфів.

Таким чином, пробувши на посаді в. о. міністра екології майже півроку, Сергій Курикін так і не виконав свою єдину обіцянку.

Нагадаємо, 20 жовтня 2015 року Сергій Курикін заявив, що Мінекології почне найближчим часом консультації із зацікавленими органами виконавчої влади з розробки комплексної програми ліквідації проблеми горіння торфу.

Подивитися всі обіцянки цього чиновника можна тут. Обіцянки його колег доступні за цим посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО