НАТО переформатовується для кращого реагування на загрози від РФ

Вчора в Брюсселі вища ланка НАТО та командири штабів країн-членів Альянсу шукали шляхи реформування для захисту від Росії та інших міжнародних загроз.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Ми будемо продовжувати працювати над питаннями готовності та можливостей реагування, які покращать наші військові сили, що будуть в змозі реагувати на всі виклики – від Арктики до Близького Сходу та Північної Африки», – заявив верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав.

За його словами, країни-члени НАТО не повинні забувати, для чого створений Альянс, та зробити все, щоб зовнішні загрози, які хочуть зруйнувати міжнародну безпеку, не досягли своєї мети.

«Ми повинні залишатися зосередженими на нашій стратегічній меті – збереженні нашої системи безпеки від тих, хто хотів би розтрощити її», – наголосив Брідлав.

Своєю чергою, голова військового комітету НАТО генерал Петр Павел заявив, що зустріч була проведена для підготовки до майбутнього саміту Альянсу у Варшаві.

Нагадаємо, вчора, 21 січня, начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що представники військово-оборонних відомств держав НАТО заявили про те, що вони готові нарощувати свою матеріальну допомогу українській армії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО