Обмін полоненими: в АП вимагають від «ЛНР» дій, а не слів

Офіційний представник Адміністрації Президента України з питань військової операції на Донбасі Андрій Лисенко заявив, що Україна чекає від терористів конкретних дій щодо звільнення полонених.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «РІА Новини України».

«Давайте дочекаємося, що це зроблять луганські бойовики. Поки що я не готовий сказати з приводу звільнення. Ми спочатку подивимося, як це зроблять бойовики, котрі це анонсували», – сказав Андрій Лисенко.

Політолог Олег Саакян вважає, що Кремль знову намагається перекласти відповідальність на Україну, перекрутивши ситуацію й повністю довівши її до абсурду.

«Проблема в тому, що РФ не визнає Сенцова та Савченко заручниками. Вони вважають їх справедливо засудженими злочинцями, а ось російських спецпризначенців – полоненими. Тому, коли порушуватиметься питання обміну «всіх на всіх», РФ даватиме задню», – переконаний він.

Як відомо, ватажок терористів Ігор Плотницький заявив, що готовий відпустити полонених напередодні Різдва. Проте вже за кілька годин він додав, що не має наміру цього робити в односторонньому порядку.

Раніше повідомлялося, що кількість українців, які перебувають у полоні у терористів, оцінюють у 700 осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО