На зарплати шахтарям знайшли 70 мільйонів гривень

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України виділило 70 мільйонів гривень для погашення заборгованостей із заробітної плати шахтарям.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «РІА Новини Україна».

«В ухваленому наприкінці 2015 року Держбюджеті України на 2016 рік була закладена можливість використовувати 500 мільйонів гривень для погашення боргів вуглевидобувних підприємств. Для цього потрібно в максимально короткі терміни підготувати необхідну документацію, робота над цим іде з перших днів року», – повідомляють у відомстві.

Однак раніше голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець говорив, що держава накопичила 825 млн гривень боргів із зарплат шахтарям, що, відповідно, ставить під сумніви можливість погашення заборгованості повною мірою.

У Міністерстві також заявили, що єдиним способом уникнути проблем з появою боргів перед шахтарями є підвищення ефективності роботи підприємств, збільшення видобутку та вихід на беззбитковість їх роботи.

Зараз, як уточнили в Міненерговугілля, виплати стали можливі завдяки авансовим платежам держпідприємства «Центренерго» за поставлене, але ще не використане вугілля.

За словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, повна неефективність у вугільній галузі змушує фінансувати з Бюджету злодійкуватих керівників державних шахт.

Як відомо, працівники державних вугільних підприємств у грудні 2015 року виходили на мітинги з вимогою погасити заборгованості із заробітної плати.

В грудні міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин пообіцяв погасити заборгованості із зарплати шахтарям найближчим часом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО