Саакашвілі дійсно міг розкрити корупційні схеми ОПЗ – експерт

Володимир Цибулькополітолог

Атака на Саакашвілі пояснюється тим, що він або наступив на корупційні схеми, або спричинив боротьбу бізнес-груп.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інформацію про те, що представнки ОПЗ вирішили подати до суду на Саакашвілі.

«Візит Байдена спричинив конфронтацію в групах впливу. Така жорсткість у випадах є свідченням того, що Саакашвілі справді міг наступити на корупційні схеми та вивести їх на поверхню. Можливо, через це проти нього розгорнулася зараз така кампанія», – розмірковує політолог.

Також він припустив, що це може бути протистоянням не стільки держадміністрації та бізнесу, скільки просто бізнес-груп, які розраховували на певний прибутковий для себе сценарій.

«На сьогодні це протистояння є свідченням того, що прибутки скорочуються, а апетити чиновників зростають. Добре, якщо поведінка чиновників направлена на захист державного інтересу, але якщо це просто боротьба бізнес-груп за вплив, то це вже вкрай сумно», – наголосив він.

Підсумовуючи, Цибулько підкреслив, що партія Саакашвілі наразі лідирує в Грузії, тому нервозність поплічників Путіна в Грузії є прямою реакцією, яка виливається в жорсткість атак проти Саакашвілі в Україні.

Як відомо, Міхеіл Саакашвілі звинуватив оточення Яценюка в корупції на ОПЗ і заявив, що збитки від державних підприємств, завдані Бюджету України за рік, склали 105 млрд грн.

Нагадаємо, ОПЗ перебуває в державній власності, Фонд держмайна готується до його приватизації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО