Саакашвілі: у нас є дуже хороші міністри, але у нас немає уряду

Читать на русском
Голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив, що в українському Кабміні немає урядової волі, за допомогою якої можна було б робити реальні зміни в країні.

Голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив, що в українському Кабміні немає урядової волі, за допомогою якої можна було б робити реальні зміни в країні.

«Точніше, вона є, але вона повністю корупційна, і вона руйнує Україну», – сказав Саакашвілі на міжнародній антикорупційній конференції в Києві, пише «Слово і Діло» з посиланням на Forbes.

При цьому він зазначив, що деякі міністерства необхідну для змін волю все ж мають.

Відставка неминуча: хто з міністрів першим покине уряд Яценюка?Стовідсотково оновлення Кабміну торкнеться двох міністерств – Мінекології та МОЗ, а найзапеклішим буде протистояння за посаду міністра енергетики та вугільної промисловості.

«Був би в Україні уряд, який має волю, який сам не краде й при якому друзі прем'єра не стають мільярдерами в перший рік його роботи – все було б дуже просто. Заходиш і кажеш: я сам не роблю гроші, і вам не дам – ось правила, нічого не потрібно придумувати», – відзначив Саакашвілі.

Він також обурився фактом того, що на засіданнях Національної ради реформ постійно постає питання зміни регламенту уряду, але далі слів справа не йде.

«Я чув це на восьми засіданнях п'ять разів! Так, їх там можна замкнути і вони можуть регламент поміняти, це ж навіть через парламент не потрібно проводити! Просто дурять», – резюмував екс-президент Грузії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: