Архітектори збережуть зовнішній вигляд Будинку профспілок у Києві

Один з архітектурних символів центру української столиці – київський Будинок профспілок відремонтують протягом року.

Про це заявили в Федерації профспілок України, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, 27 листопада на веб-сайті ФПУ з'явилося повідомлення про те, що договір між Фередацією, інвестором та будівельною компанією підписаний. Щоправда, жодних імен та назв комерційних структур у ФПУ поки не наводять.

«Дано старт будівельним роботам у Будинку спілок на Майдані. 27 листопада підписано інвестиційний договір, сторонами якого виступили Федерація професійних спілок України, Господарське управління ФПУ, підприємство-інвестор і Будівельна компанія, яка буде генеральним підрядником», – йдеться в повідомленні.

В організації наголошують, що зовнішній вигляд одного з символів Майдану Незалежності залишиться незмінним, жодних «надбудов, або архітектурних змін у фасаді будівлі не буде».

«Виглядатиме оновлений символ Євромайдану після реконструкції так само, як це було під час буремних подій», – наголосили в ФПУ.

Варто зазначити, що навколо будівлі вже неодноразово виникали суперечки та непорозуміння. Зокрема, в березні цього року хвилю обурення киян викликав футуристичний проект реконструкції Будинку профспілок, який, як стало відомо згодом, навіть не був поданий на конкурс із облаштування Майдану Незаледності.

У травні з'ясувалося, на даху будинку незаконно звели 2 додаткових поверхи загальною площею 800 кв. м. Забудовником виявилася компанія «Буд Жил-Пром», яка виконувала ці роботи на замовлення ФПУ. Члени Федерації пізніше погодились на знесення надбудови в обмін на землю на Хрещатику.

Останнім гучним скандалом довкола будівлі стало відкриття в нереконструйованому приміщенні кафе однієї з ресторанних мереж. 12 листопада на вимогу громадськості вивіски закладу з фасаду Будинку профспілок прибрали.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО