Росія хоче змінити керівників «ДНР» і «ЛНР» – ІС

У Кремлі хочуть, щоб Захарченко та Плотницький керували окупованими територіями з території РФ.

Про це заявив координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат України Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло».

«В адміністрації президента РФ розглядається можливість зміни керівників «ДНР/ЛНР» на більш стриманих щодо України й більш авторитетних серед населення окупованих територій Донбасу», – повідомив Тимчук.

За його словами, керівництво РФ обговорює варіант формальної зміни керівництва з тим, щоб Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий продовжували здійснювати фактичне управління окупованими територіями Донбасу, перебуваючи на території РФ під контролем кремлівських «кураторів».

«В даний час, за даними групи «ІС», заступник голови уряду РФ Дмитро Козак, який раніше розглядався в якості заміни Суркова, не прийняв «кураторство» «ДНР/ЛНР», – написав нардеп на своїй сторінці в Facebook.

В групі «Інформаційний спротив» уточнили, що тимчасово «куратором» є перший заступник керівника адміністрації президента РФ В'ячеслав Володін.

Нагадаємо, раніше Дмитро Тимчук заявив, що в «ДНР» припинено постачання озброєння з Росії у зв'язку з частковою «переорієнтацією» військової агресії РФ із Донбасу на Сирію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО