Саакашвілі про вибори в Одесі: Труханов міг чесно перемогти, однак не захотів

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі вважає, що Геннадій Труханов міг би стати мером Одеси чесним шляхом – перемігши у другому турі виборів, але вирішив гарантувати собі результат шляхом фальсифікацій.

Про це він губернатор Одещини розповів в інтерв'ю телеканалу «112», передає «Слово і Діло».

«У нас, в Одесі, ці 5% домалювали на виборах чисто за технологією Ківалова. Труханов міг і чесно перемогти в другому турі, і я б йому потиснув руку й привітав. Але не могли вони не вкрасти!» – прокоментував Саакашвілі ситуацію з підрахунком голосів у місті.

Політик зазначив, що кандидат від «БПП», котрого він і сам підтримував – Олександр Боровик – усього за місяць виборчої кампанії отримав дуже хорошу підтримку – 32%. При цьому Саакашвілі констатує, що багато шанованих одеситів на етапі підготовки до виборів просто не захотіли кидати виклик «місцевій мафії».

«Є дуже багато хороших одеситів. Я пропонував кільком людям (взяти участь у виборах – Ред.) – вони не погодилися. Там ніхто не хотів цій мафії кидати виклик. Не Труханов там головний. Там є такий Олександр Ангерт, головний мафіозі 90-х років... Тому насмілився лише Боровик. Він виявився ненормальним, він плювати хотів, хто такий Ангерт на прізвисько Ангел. Тільки в Одесі можуть демони називатися ангелами», – розповів Саакашвілі.

Що ж стосується Труханова, губернатор каже, що буде з ним співпрацювати заради продовження ініційованих у місті програм. «Я думаю, що ми будемо дотримуватися закону й будемо робити все, що можливо, щоб всі наші програми, які є, продовжилися», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше губернатор Одеської області розкритикував прем'єр-міністра країни Арсенія Яценюка за те, що той відмовився брати участь у виборах. На думку Саакашвілі, політик, який «боїться дізнатися свій рейтинг», не має мандата на проведення реформ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО