Томенко: дострокові парламентські вибори точно будуть

Дострокові вибори до Верховної Ради обов'язково відбудуться, але тільки не в 2016 році.

Про це в інтерв'ю «Лівому берегу» повідомив заступник голови фракції «БПП», народний депутат Микола Томенко, передає «Слово і Діло».

За його словами, процес переформатування коаліції залежить від поточної ситуації в країні, наприклад, як сталося із затриманням Корбана, коли з фракції «БПП» вийшли відразу кілька нардепів, близьких до Коломойського.

«Що стосується де-юре... Поки що я не бачу передумов до розвалу коаліції. В силу різних обставин. І у Тимошенко, і у «Самопомочі», і в інших є технологи, які розуміють: сьогодні не вигідно бути ініціатором розвалу чого-небудь», – заявив Томенко.

Як показує історія, демократичні сили «постійно гризуться між собою», але якщо вони розвалять коаліцію, то це, безумовно, негативно позначиться на їх результаті під час дострокових виборів парламенту. «І друге: я не впевнений, що дострокові – чітка установка більшості сил, які йшли на вибори», – зазначив політик.

На запитання про те, що, мовляв, він сам особисто не бачить підстав для розвалу коаліції, при цьому вже не перший раз говорить про дострокові вибори, Томенко заявив: «Ні, ну, вони точно будуть». При цьому нардеп уточнив, що у 2016 році перевиборів Верховної Ради «точно не буде».

«Результат місцевих виборів показав: ані через три місяці, ані через півроку йти на позачергові парламентські ніхто не готовий. Ляшко, що б він там не говорив, місцеві провалив, «УКРОП» у базових регіонах, у тому ж Києві – аналогічно. «Батьківщина» також пройшла їх дуже непросто. «Самопоміч», ось, пройшла непогано, але точно не так, як планувала. Виходить, єдиний, хто сьогодні зацікавлений (у перевиборах ВР) – «Свобода», – розповів нардеп.

Резюмуючи, політик припустив, що позачергові парламентські вибори можуть відбутися у 2017 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО