Хомутиннік передумав позбавляти Президента недоторканності

Народний депутат, голова політради партії «Відродження» Віталій Хомутиннік не виконав обіцянку щодо внесення до закону про позбавлення недоторканності депутатів Верховної Ради та суддів поправок про застосування цієї ж норми до Президента України.

Таку обіцянку Хомутинніка «Слово і Діло» зафіксувало ще 2 лютого.

Зокрема, тоді нардеп запевнив, що депутатська група «Економічний розвиток» внесе поправки до закону про зняття недоторканності з депутатів та суддів щодо позбавлення недоторканності й Президента, щоб усі були рівні перед законом.

6 березня группа «Економічний розвиток» припинила існування, увійшовши до «Відродження», а сам закон про скасування депутатської та суддівської недоторканності відтоді пройшов погодження в Конституційному суді. Поправки та пропозиції до законопроекту можна було подати до 17 серпня, однак ані Хомутиннік, ані його соратники з «Відродження» цього так і не зробили.

До слова, це не єдина невиконана обіцянка народних депутатів, пов'язана з реформуванням суддівського корпусу. Раніше «Слово і Діло» вже писало про те, що нардеп від «БПП» Леонід Ємець так і не зібрав обіцяні підписи щодо внесення змін до Конституції щодо очищення судової системи.

Сам же Віталій Хомутиннік має вже 5 зареєстрованих системою народного контролю невиконаних обіцянок. Про те, наскільки відповідальні його колеги по Верховній Раді, можна дізнатися на нашому сайті в розділі «Обіцянки політиків».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО