Експерт: якщо Насіров відмовиться проводити люстрацію в ДФС, на нього чекає відставка

42% вищого керівництва Фіскальної служби чекали від виборів реваншизму й того, що дозволить їм надалі залишатися у своїх кріслах.

Про це «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, коментуючи слова Арсенія Яценюка про негайне звільнення співробітників Державної фіскальної служби.

«Зараз ми бачимо спроби конвертувати результати в реваншистські дії. Насіров розуміє, що за цим може бути далі, якщо він не стане люструвати ці 42%», - говорить експерт.

«Насірову зараз доведеться або проводити люстрацію, або ж піти самому як людині, що неспроможна на вчинки згідно закону», - вважає експерт.

Насправді, за його словами, зараз немає чого чекати. Реваншизму не буде, тому що ніша попиту на дії, реформи, відсторонення від посад тільки збільшилася.

Нагадаємо, раніше Арсеній Яценюк виступив за негайне звільнення 42% вищого керівництва центрального апарату Державної фіскальної служби України. А в неділю глава уряду заявив, що співробітники ДФС, які підпадають під закон про люстрацію, мають бути звільнені в понеділок, 26 жовтня.

«Виявилося, що 42% вищого керівного складу ДФС - це податківці і митники, які працюють у центральному апараті, – підлягають негайному звільненню. Ще 15% вищого керівного складу керівництва Державної фіскальної служби в областях також підлягають звільненню», – сказав Яценюк.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО