Перші результати блокади: Порошенко скасує вільну економічну зону в Криму

Президент України Петро Порошенко дав вказівку щодо скасування закону про вільну економічну зону Криму.

Про це повідомив народний депутат і один з лідерів кримських татар Рефат Чубаров, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами Чубарова, звернення Президента щодо скасування закону надійде до Верховної Ради в найближчий сесійний тиждень.

«Президент дав вказівку, щоб найближчим часом – я думаю, що в найближчий тиждень засідань, був внесений закон про скасування Закону України «Про вільну економічну зону Крим». І таким чином, все це перейде у правову частину поля», – заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Додамо, що скасування вільної економічної зони в Криму було однією з вимог ініціаторів товарної блокади півострова.

Крім того, за словами Чубарова, наступним пунктом, якого вимагатимуть від керівництва держави кримські татари, буде затвердження на законодавчому рівні енергетичної блокади.

«Потім доберемося й до ухвалення законів чи інших нормативних актів щодо постачання електроенергії до Криму. Ми маємо це все зробити не пізніше жовтня», – додав народний депутат.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», узаконити питання блокади автономної республіки запропонував інший народний депутат – Антон Геращенко. Пізніше його підтримав губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі, зазначивши, що монополія на застосування сили має залишатися в руках держави.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО