Прикордонники затримали зрадника-депутата Севастопольської міської ради

Працівники ГПУ (прокуратури АР Крим) спільно з працівниками Державної прикордонної служби затримали одного з депутатів Севастопольської міської ради, якого підозрюють у державній зраді.

Чиновник був затриманий на пункті перетину Каланчак між Кримом та материковою частиною України, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт ГПУ.

В ГПУ нагадали, що прокуратура АР Крим здійснює досудове розслідування стосовно колишніх депутатів Верховної Ради півострова та Севастопольської міської ради, які вчинили державну зраду, сприявши своїми діями в окупації півострова Російською Федерацією.

«Під час розслідування щодо цих депутатів складено повідомлення про підозру за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), оголошено у розшук та Печерським районним судом м. Києва надано дозвіл на їх затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу – тримання під вартою», – повідомили в Генпрокуратурі.

Відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, після доставки до суду буде вирішено питання про арешт цієї особи.

Як стало відомо, затриманий – Володимир Галічий, був у числі 49 депутатів міськради Севастополя, які прийняли рішення про входження міста до складу Росії як суб'єкта РФ і про участь у загальнокримському псевдореферендумі 16 березня 2014 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО