Кернес побудував у Харкові чітку та закриту систему дерибану – експерт

Геннадій Кернес

Геннадій Кернес став для Харкова свого роду злим генієм, який побудував досить чітку та закриту систему дерибану. До неї залучені практично всі, починаючи від дрібних чиновників і депутатів, закінчуючи керівниками комунальних підприємств.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив харківський громадський активіст Юрій Ліхота, інформує «Слово і Діло».

«Ця вертикаль дуже чітко вибудувана, а головне – закрита. Така собі гарна диктатура. Харківським активістам лише зі скандалами вдалося торік почати прориватися на сесії міської ради і хоч якось впливати на процес розгляду життєво важливих для міста питань. Але поки ситуація в місті далека від ідеалу. Пам'ятаєте ситуацію, коли в Харкові почали випадати діти з вікон, ліфти падати? Так от, коли ми почали розбиратися, то з'ясували, що навіть експлуатаційні організації в Харкові не мають нікого в штаті, крім бухгалтерів. Тобто, простіше кажучи, це «прокладки», які також працюють виключно на користь міської влади», – каже активіст.

Щодо шансів мера в ключі майбутніх місцевих виборів, то тут, незважаючи на хороші рейтингові позиції Кернеса, на думку громадського активіста, ситуація дуже складна.

«Кернеса називають злим генієм. Він дуже розумна й хитра людина. У нього дуже серйозна команда, багато молодих, юристів. Він розуміє, що він робить, тому в Харкові систематично робилося все для того, щоб не залишилося не те що загальнонаціональних, а навіть загальноміських лідерів, здатних конкурувати з мером», – запевняє Ліхота.

За його словами, звичайно, є такі постаті, як Фельдман, Сапронов, Балута, але до кожного з них є питання як у волонтерів, так і у широкого кола громадськості.

«Сапронов був заступником Добкіна. До того ж, у нього поки немає чіткого бачення розвитку міста та окремих його сфер зокрема. Балута, скоріш за все, апелюватиме до того, що саме при ньому в області вдалося зберегти спокій, хоча заслуга активістів та волонтерів у цьому не менша. Фельдман – це взагалі окрема історія. Як люблять говорити в місті, він не був тільки в «Правому секторі». До того ж, активна громадськість не сприймає його як людину, яка здатна щось зробити. Його мета – у другому турі просто віддати перемогу чинному меру», – резюмував наприкінці активіст.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 159 обіцянок політика, більшість з яких він не виконав (67), що склало 42% рейтингу його безвідповідальності.

Нагадуємо, що самостійно стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО