Російських ГРУшників можуть обміняти на Савченко, але тільки після суду – Геращенко

Затримані Україною на Донбасі російські кадрові військові можуть бути обміняні на полонених українців тільки після вироку суду.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав нардеп від «Народного фронту», радник голови МВС Антон Геращенко, передає «Слово і Діло».

При цьому, на думку політика, суд на російськими ГРУшниками повинен відбутися якнайшвидше, із залученням міжнародних ЗМІ для більш масштабного висвітлення подій.

«Після вироку суду, широко висвітленого у ЗМІ, вони (російські військові) можуть бути обміняні на Надію Савченко, Олега Сенцова та інших наших хлопців, що нудяться в ув'язненні. Після суду!», – підкреслив Геращенко.

«Такий суд не буде шоу або розправою за прикладом того, як чинить Путін з Надією Савченко. Навпаки – це буде прообраз малого Нюрнберзького трибуналу, на якому військовослужбовці збройних сил РФ, яка без оголошення війни напала на Україну, будуть викриті разом зі своїми начальниками у розв'язуванні агресивної війни проти нашої країни», – додав народний депутат.

Нагадаємо, колишній глава СБУ Валентин Наливайченко виключив можливість обміну затриманих у Луганській області російських військовослужбовців. За його словами, російських спецназівців судитимуть за статтею 258 Кримінального кодексу (тероризм).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО