Держзамовлення в українських вузах скорочено на 10-12% – Совсун (доповнено)

Державне замовлення у вищих навчальних закладах України порівняно з 2014 роком скорочено на 10-12%.

Про це в ході брифінгу повідомила заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, інформує «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«Що стосується обсягів державного замовлення, то його скорочено порівняно з минулим роком... скорочення місць державного замовлення становить 10-12%», – повідомила Совсун.

Варто також нагадати, що, згідно зі змінами, ініційованим Міносвіти, кількість місць, передбачених держзамовленням, тепер прив'язана до рейтингу вишу.

За словами заступника міністра, таке рішення було прийнято відомством на засіданні 1 липня. Так, цього року студентами «бюджету» зможуть стати 106 тис. осіб, з них 89 тис. - денної форми навчання. Скорочення кількості бюджетних місць пояснюється демографічними причинами, а також окупацією деяких територій України Росією, пояснила Совсун.

Нагадаємо, раніше, в рамках звіту про 100 днів роботи в Кабміні міністр освіти Сергій Квіт анонсував зменшення кількості вищих освітніх закладів і курс на потрапляння українських університетів до списку кращих світових вузів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО