Розкрито фейк окупантів про підготовку терактів у Криму

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що російська окупаційна влада Криму поширює чутки про нібито підготовку терористичних актів «українськими націоналістами».

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

Як повідомляє Чубаров, теракт за версією окупантів повинен бути приурочений до річниці геноциду кримськотатарського народу 18 травня.

«Вже є сигнали, вчора один з так званих віце-прем'єр-міністрів так званого уряду Криму заявив про те, що правоохоронні органи мають достовірні дані про те, що нібито українськими націоналістами, а також Джемілєвим (лідер кримськотатарського народу – ред.) і Чубаровим готуються серії терористичних актів напередодні 18 травня, але влада зробить все, щоб не допустити такого. Я вже думаю, що це початок відповіді про проведення траурних мітингів», – говорить Чубаров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська окупаційна влада офіційно відмовила Меджлісу кримськотатарського народу в проведенні траурного мітингу в Сімферополі, приуроченого до річниці депортації.

5 травня Меджліс кримськотатарського народу подав у «міську адміністрацію» Сімферополя повідомлення про проведення траурного мітингу в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу – депортації 18 травня 1944 року.

Відомо, що один з керівників окупаційної адміністрації Криму Руслан Бальбек заявив, що напередодні 18 травня «влада» Криму «отримує інформацію про підготовку масових провокацій».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО