Аваков хоче, щоб закон про поліцію був прийнятий до кінця місяця

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що закон «Про національну поліції» повинен бути прийнятий Верховною Радою до 1 червня.

Про це він заявив сьогодні, 6 травня під час відвідування Національної академії внутрішніх справ, де проходять навчання майбутні патрульні поліцейські, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

Аваков пояснив, що прийняття цього закону необхідно для того, щоб патрульна служба могла працювати за новими правилами. «Він нам потрібен... У нас немає підстав вважати, що закон не буде прийнятий», - переконаний міністр.

У свою чергу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який також відвідав Національну академію внутрішніх справ, додав, що впевнений у позитивному голосуванні за цей законопроект. «Я сподіваюся, що наступного тижня парламент нарешті включить закон «Про національну поліцію» до порядку денного і прийме в першому читанні», – зазначив Яценюк.

Як відомо, раніше глава МВС Арсен Аваков повідомив, що старт роботи нової патрульної поліції в Києві планується вже в середині червня, а до кінця 2015 року такі служби будуть у всіх містах-мільйонниках України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО