Слідчий поліції буде заробляти близько 20 тисяч гривень – Згуладзе

Читать на русском
Cлідчий у новій поліції буде заробляти мінімум удвічі більше звичайного патрульного поліцейського

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе заявила, що слідчий у новій поліції буде заробляти мінімум удвічі більше звичайного патрульного поліцейського.

Про це вона розповіла в інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

Нагадаємо, ще в січні Згуладзе пообіцяла, що зарплата співробітників нової патрульної служби МВС буде на рівні 6-8 тис. грн. «Чому додатково важливо було підвищити базову зарплату базових поліцейських? Тому що у них вона найнижча», – говорить заступник міністра МВС.

Скільки зароблятимуть працівники Національної поліції?Нещодавно міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков опублікував нові зарплати правоохоронців. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати ці дані та зобразити їх на інфографіці.

У свою чергу, журналіст зазначив, що поряд з високою зарплатою патрульних поліцейський, платня слідчого поліції – удвічі менше.

«Ми вирішили підвищувати зарплату в реформованих структурах. Говорячи всім чесно: «Завтра дійде і твоя черга, післязавтра – твоя». Я думаю, слідчий в поліції буде заробляти мінімум удвічі більше патрульного», – відповіла Згуладзе.

Крім того, за її словами, сама реформа поліції може тривати від 5 до 10 років. «Базові речі ми зробимо протягом цього року – норми, стандарти, функціонал. Але реформа поліції триватиме, напевно, 5 років. А може й 10. А може, через 10 років ще скажуть, що щось ще треба робити, і вона буде продовжуватися. Ось це і «плюс» і «мінус» реформи: вона ніколи не закінчується», – зазначила перший заступник глави МВС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: