Удар по лікарні «Охматдит»: кількість постраждалих перевищила 50 людей

Читать на русском
Внаслідок атаки на Охматдит відомо про 2 загиблих та понад 50 постраждалих. 7 дітей отримали поранення, з них 4 ушпиталені
t.me/VA_Kyiv

Внаслідок ракетного удару військ країни-агресора по київській лікарні «Охматдит» загинули двоє людей та вже понад 50 постраждали. У новому корпусі пошкоджена значна кількість відділень.

Про це пресслужба Київської МВА повідомляє в Telegram.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

«Станом на зараз, внаслідок атаки на Охматдит відомо про 2 загиблих та понад 50 постраждалих. Загиблі — лікарка й родич одного з пацієнтів медичного закладу. 7 дітей отримали поранення, з них 4 ушпиталені», - йдеться в повідомленні.

У КВМА зауважують, що ці дані не остаточні й будуть оновлюватися, рятувальна операція триває навіть вночі.

Зазначається, що в момент ракетної атаки в «Охматдиті» перебувало понад 600 пацієнтів і щонайменше стільки ж — працівників лікарні. Евакуація пацієнтів триває.

«Повного руйнування зазнав корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій (де дітям проводять діаліз) НДСЛ «Охматдит». У старому хірургічному корпусі вибито майже всі вікна, зазнали значних пошкоджень два хірургічні та два соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок. У новому, зведеному лише нещодавно, корпусі пошкоджено 12 відділень, з них 8 — хірургічних, 5 — онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії», - уточнили в КМВА.

Як відомо, у Києві під удар потрапила дитяча лікарня «Охматдит», а саме токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз. Україна ініціювала скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН після масової атаки.

Українці всього за три години зібрали більше 100 млн гривень на відновлення «Охматдиту».

Нагадаємо, у результаті сьогоднішнього російського ракетного удару по Києву загинули 27 людей, серед яких троє дітей, а ще 82 особи постраждали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: