У Байдена прокоментували підсумки Глобального саміту миру в Швейцарії

Читать на русском
Білий дім вважає успішним проведення Саміту миру, що відбувся минулих вихідних у Швейцарії.
Фото: prousa.info

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена вважає швейцарський Саміт миру успішним.

Про це координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив на прес-конференції.

Представник Білого дому назвав успішним саміт зі встановлення миру в Україні, що відбувся на вихідних та який відвідали віце-президентка Камала Гарріс, а також радник з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

Згідно з його словами, делегації понад 100 країн і організацій зібралися разом, щоб обговорити важливість досягнення справедливого і сталого миру в Україні, заснованого на ключових принципах суверенітету і територіальної цілісності, передбаченого основними принципами ООН.

Кірбі нагадав заяву президента Джо Байдена про те, що тривалий мир в Україні повинен бути забезпечений її власною здатністю захищати себе зараз, а також стримувати агресію в майбутньому.

Він також запевнив, що Сполучені Штати будуть продовжувати надавати Україні військову допомогу та підтримувати український народ, зокрема нададуть новий пакет фінансування для відновлення енергетичної інфраструктури України.

«США будуть забезпечувати додаткову гуманітарну допомогу людям в Україні, постраждалим від агресії, а також тим, хто став біженцем та був змушений виїхати за кордон», - сказав Кірбі.

Нагадаємо, Саміт миру пройшов 15-16 червня у Швейцарії. Підсумковий документ підписали 80 держав та 4 організації. Однак згодом Ірак, Йорданія та Руанда відкликали свій підпис під спільним комюніке Саміту миру.

Напередодні Зеленський заявив, що наразі обговорюється питання проведення другого Глобального Саміту миру у Саудівській Аравії.

Раніше президент розповів, за яких умов готовий до переговорів із росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: