У Євросоюзі поки що відклали погодження кандидатів на ключові керівні посади

Читать на русском
Лідери Євросоюзу на зустрічі у понеділок не змогли домовитися про кандидатури на головні керівні посади у блоці.
eufordigital.eu

Лідери Європейського Союзу відклали узгодження кандидатів на найвищі керівні посади у блоці.

Про це повідомляє Bloomberg.

До Урсули: хто і як довго обіймав посаду президента ЄврокомісіїКаденція президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн добігає кінця, але вона має намір переобратися. На інфографіці – хто до неї обіймав цю посаду.

Очікувалося, що на зустрічі в Брюсселі лідери 27 країн-членів нададуть політичну підтримку Урсулі фон дер Ляєн на другий термін як голові Європейської комісії, експрем'єру Португалії Антоніо Кошті як голові Європейської ради та прем'єрці Естонії Каї Каллас як голові зовнішньо політичного відомства ЄС.

Однак після кількох годин неофіційних переговорів у понеділок угода так і не відбулася. Обговорення тепер триватимуть до саміту 27-28 червня, при цьому ці три кандидати залишаться лідерами.

«Із самого початку було абсолютно зрозуміло, що метою сьогодні було не ухвалення рішення. Я вважаю, що це колективний обов'язок – ухвалити рішення до кінця червня», – зазначив нинішній голова Євроради Шарль Мішель.

Нагадаємо, з 6 до 9 червня відбувалися вибори до Європейського парламенту. Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на тлі перемоги партії обіцяла формувати в Європарламенті проукраїнську більшість.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: