Майже три тисячі чоловіків було звільнено з в’язниць для служби у ЗСУ

Читать на русском
Майже три тисячі чоловіків було звільнено з в'язниць для участі у війні. Голова Мін'юсту Малюська прогнозує, що під час першого етапу набору до ЗСУ вдасться залучити щонайменше 4 тисячі засуджених.
The Washington Post

Понад 2750 чоловіків було звільнено з українських в'язниць для служби у лавах ЗСУ та участі у бойових діях.

Про це йдеться у матеріалі The Washington Post.

Скільки ув'язнених у тюрмах країн Європи та як змінювалася їх кількість в УкраїніУ в'язницях країн Європи перебуває понад мільйон людей, найбільше – у Туреччині. Докладніше про це, а також про кількість ув'язнених в Україні – на інфографіці.

Міністр юстиції Денис Малюська очікує, що у першому раунді набору добровольцями візьмуть участь щонайменше 4 тисячі чоловіків. Поки що засуджені будуть служити лише у підрозділах, що повністю складаються з колишніх ув'язнених.

«Мотивація наших ув'язнених сильніша, ніж у наших звичайних солдатів. Їхнє звільнення — лише одна частина мотиву. Вони хочуть захистити свою країну і хочуть перевернути сторінку», – розповів він під час інтерв'ю в одній із в'язниць, де для участі у бойових діях вже звільнено близько 100 осіб.

Нагадаємо, закон про добровільну мобілізацію засуджених передбачає, що під час мобілізації та воєнного стану ув'язнених можуть випустити по УДЗ для проходження ними військової служби за контрактом. Але це не стосується осіб, засуджених за низку злочинів.

Засуджені, які самі погодилися вирушити на фронт, служитимуть у штурмових підрозділах.

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Україна може мобілізувати 10-20 тисяч ув'язнених та людей із судимостями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: