Росія застосовує понад 3000 КАБів на місяць по мирних українцях – Зеленський

Читать на русском
Операція путіна по захопленню Харкова провалилася, але рф продовжує тероризувати мирне населення авіабомбами, особливо в прикордонних областях, заявив президент.
president.gov.ua

Російська армія не припиняє терор українців і використовує за місяць 3200-3500 авіабомб по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Sky TG24.

Імпульс наступу росіян на Харківщині зупинився – СалліванРосійський наступ на Харківщині застопорився після дозволу США атакувати об’єкти на території рф, заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

«Росія використовує в місяць 3200-3500 КАБів, це керовані авіабомби, виключно по цивільному населенню, цивільній інфраструктурі», – сказав він.

За словами президента, коли рф б'є ракетами або дронами, то звітує нібито про удари по військових цілях, але це брехня. А удари авіабомбами ворог застосовує, щоб люди боялися і втекли з того чи іншого міста, з тієї чи іншої громади, а росія мала можливість окупувати ці села та міста.

Він додав, що це головна мета росіян. За його словами, це так само, як свого часу робив Гітлер.

«Коврове» бомбардування – все те саме, як одна методичка», – пояснив Зеленський.

Глава держави додав, що операція путіна щодо захоплення Харкова провалилася, ЗСУ стабілізували ситуацію. Це було не просто, адже Україна вісім місяців чекала на такий необхідний пакет допомоги, передача якого загальмувалась. Проте, зазначив Зеленський, навіть із запізнілою підтримкою наступ рф на Харківщині своєї цілі не досяг.

Нагадаємо, за даними мера Харкова, росіяни в травні завдали по місту втричі більше ударів, ніж у квітні. У ЗСУ розкрили втрати окупантів з початку нового наступу на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: