Нідерланди спрямують 10 млн євро на мовні курси для українських біженців

Читать на русском
Нідерландський уряд оголосив про виділення додаткових 10 млн євро на мовні курси для українських біженців.
Фото: Pixabay

Уряд Нідерландів вирішив виділити додаткові 10 мільйонів євро на мовні курси для громадян України, які були змушені залишити свої домівки через повномасштабну російську агресію.

Про це повідомляє нідерландський уряд.

Війна в Україні: як змінювалася кількість біженців, які планують повернутись додомуКількість біженців, які планують повернутися до України, зменшилась. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що фінансування дозволить місцевій владі в Нідерландах продовжити роботу мовних курсів для українців у 2025 році.

«Вивчення мови допомагає українцям знайти відповідну роботу, для якої вони були підготовлені в Україні. Знання мови також допомагає налагоджувати контакти з місцевими жителями та брати участь у житті суспільства», – пояснили рішення в уряді країни.

Як відомо, у 2023 році Нідерланди вже виділяли на мовні курси 15 млн євро, а у 2024 – 2 млн євро.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський закликав українських біженців не чекати завершення війни і повертатися вже зараз.

Також стало відомо, наскільки у ЄС хочуть продовжити тимчасовий захист для українських біженців.

Раніше ми публікували результати соцопитування на тему того, чи задоволені українські біженці життям у Німеччині, Польщі та Чехії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: