У ГУР розповіли, скільки дронів було використано для атаки на російську авіабазу «Морозовськ»

Читать на русском
Україна в ніч на 14 червня атакувала аеродром у російському Морозовську щонайменше 70 дронами. Це підтверджують супутникові знімки.
Фото: 24tv.ua

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів, що вночі 14 червня Сили оборони України використали щонайменше 70 безпілотників для удару по російській авіабазі «Морозовськ».

Про це він сказав в коментарі проекту The War Zone.

За словами Буданова, операція була розпочата з території України і щонайменше 70, а може і більше українських безпілотників Dragon і Splash завдали удару по аеродрому, що розташований за 240 кілометрів від лінії фронту.

Глава ГУР додав, що наразі триває оцінка збитків.

«Ми чекаємо на інформацію про те, чи були знищені або пошкоджені якісь літаки», – сказав він.

Водночас на знімках від Planet Labs видно пошкодження покриття ангара, що розташований на пероні техобслуговування, а всередині видніються два винищувачі-бомбардувальники Су-34. Ймовірно, вони зазнали певних пошкоджень, припускається в публікації.

Видання зазначає, що цей ангар міг бути головною ціллю українських безпілотників.

Нагадаємо, у ніч проти 14 червня місцеві жителі повідомляли про вибухи в Морозовську Ростовської області.

Крім того, у ніч на 14 червня в Бєлгородському районі рф сталося аварійне відключення електроенергії. Причиною називають атаку дронів.

Також у ніч на 12 червня українські військові завдали нового ракетного удару по ворожих зенітних ракетних дивізіонах С-300 та С-400 в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: