Україна та США підписали 10-річну безпекову угоду – деталі від Reuters

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський та американський лідер Джо Байден підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський та американський лідер Джо Байден підписали під час саміту G7 в Італії двосторонню угоду у сфері безпеки.

Про це повідомляє Reuters.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

Відомо, що договір між Україною та США буде розрахований на 10 років. У тексті зазначено, що документ «має стати кроком на шляху до членства України в НАТО».

У разі збройного нападу або загрози такого нападу на Україну вищі посадові особи США та України зустрінуться протягом 24 годин, «щоб проконсультуватися щодо відповіді та визначити, якої оборонної допомоги потребує Україна».

«Сполучені Штати мають намір надати довгострокову матеріальну, навчальну та консультаційну, допоміжну, розвідувальну, охоронну, оборонно-промислову, інституційну та іншу підтримку для розвитку українських сил оборони, які здатні захищати суверенну, незалежну, демократичну Україну та стримувати майбутню агресію», – вказано в угоді.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський підписав угоду про безпеку ще й із Японією. Таким чином, сумарно Україна уклала вже 17 двосторонніх угод у сфері безпеки.

Також стало відомо, що Україна та Польща можуть підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки ще до саміту НАТО, що відбудеться 9-11 липня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: