Одна з країн Європи виділить 60 млн євро на закупівлю дронів для України

Читать на русском
У рамках оголошеного пакету допомоги в розмірі 60 мільйонів євро Нідерланди виділяють 20 мільйонів євро на закупівлю FPV-безпілотників через коаліцію дронів.
armyinform

Нідерланди виділять 60 мільйонів євро на розвиток потенціалу наступальних безпілотників для України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Нідерландів, цитуючи заяву міністра Кайси Оллонгрен під час нещодавнього візиту до Києва.

Як зазначає відомство, у рамках оголошеного пакету допомоги в розмірі 60 мільйонів євро Нідерланди виділяють 20 мільйонів євро на закупівлю FPV-безпілотників через «коаліцію дронів», створену на початку року в межах Контактної групи з питань оборони України.

При цьому, ще 17,5 мільйона євро призначені для закупівлі морських безпілотників.

«Україна може виробляти цей тип безпілотників у своїй країні, тож Нідерланди цим фінансовим внеском також стимулюють місцевий бізнес», - зазначили у Міноборони Нідерландів.

Водночас, решта коштів піде на двосторонні постачання дронів різних типів. У відомстві зазначили, що «нідерландська промисловість також виграє від цього».

Нагадаємо, коаліцію дронів для України було офіційно запущено у лютому. До неї приєдналися також Велика Британія, Швеція та Австралія.

Раніше повідомлялося, що Латвія вже підготувала для України першу партію безпілотників у рамках «Коаліції дронів».

Також стало відомо, скільки коштів вдалося зібрати для ЗСУ через «Коаліцію дронів».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: