Італія готує новий пакет допомоги з ППО для України

Читать на русском
Італія готується незабаром надіслати Україні новий пакет військової допомоги з комплексами ППО SAMP/T.
Getty Images

Італія планує надіслати новий пакет військової допомоги з посиленням протиповітряної оборони України. Також країна погодила новий пакет на 140 мільйонів євро на розвиток української інфраструктури.

Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні на полях конференції з відновлення України у Берліні у вівторок, 11 червня, передає Інтерфакс-Україна.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

«Першочергова стратегія для відновлення, для реконструкції – це захист української інфраструктури, українських будівель за допомогою системи протиповітряної оборони. І тому я хочу повідомити вам, що Італія готова відправити новий військовий пакет із SAMP/T для протиповітряної оборони України», – сказав він.

Міністр підкреслив, що Італія готова підтримати й інші сектори розвитку України.

«Є й друга новина. Новий пакет на 140 мільйонів євро для заходів щодо інфраструктури, залізниць, охорони здоров'я, агропродовольчого сектору, гуманітарного сектору, а також гірничодобувної промисловості. Це нове, останнє рішення італійського уряду», – повідомив Таяні.

Нагадаємо, недавно стало відомо, що Україна отримає від Німеччини ще одну систему ППО Patriot. Румунія також може передати Україні системи ППО Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: