Графіки відключення світла сьогодні діятимуть довше, ніж планувалося

Читать на русском
В Укренерго попередили, що графіки відключення світла сьогодні діятимуть довше – з 14 до 23 години.
volynnews.com

Час застосування графіків погодинних відключень електроенергії продовжено по всій Україні – обмеження діятимуть з 14:00 до 23:00. Раніше планувалося, що світло відключатимуть до 19 години.

Про зміни попередили до Укренерго.

Дефіцит в енергосистемі: як ощадливо споживати електроенергіюУкраїнців систематично закликають ощадливо споживати електроенергію, як це робити – на інфографіці.

«Причина – споживання у спеку продовжує зростати та показує відсутність економії. Водночас, українські електростанції через масштабні пошкодження не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак», – пояснили в компанії.

Вчора, 10 червня, Україна залучала аварійне постачання електроенергії з Польщі. Сьогодні заплановано імпорт із Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови обсягом 27 865 МВт-год.

Через погану погоду знеструмленими залишається 51 населений пункт у Київській, Кіровоградській, Сумській, Черкаській, Чернігівській областях. З інших причин без енергоживлення 462 населені пункти.

Нагадаємо, 8 червня до енергосистеми після ремонту підключили енергоблок однієї з АЕС. Це допомагає зменшити дефіцит електроенергії в Україні.

З 1 червня уряд підняв тарифи на електроенергію для населення, докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Раніше у KSE підрахували збитки енергосектору України від російських атак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: