Антикорупційний суд продовжив розслідування справи опера Нацполіції

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектив НАБУ про продовження досудового розслідування у хабарній справі.
фото: Нацполіція

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 жовтня строк розслідування справи за підозрою головного оперуповноваженого Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції Олександра Маслова у проханні та отриманні від підприємця 150 тисяч доларів за закриття справи та повернення майна.

Таке рішення 4 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання - задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Маслова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, до шести місяців, тобто до 11 жовтня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, опер ДСР Нацполіції Олександр Маслов повідомив власнику трьох приватних компаній про можливість вирішення питання щодо припинення кримінального переслідування за умови одержання ним неправомірної вигоди в сумі 150-180 тисяч доларів. У липні 2023 року Маслов зустрівся з братом цього підприємця та висловив прохання надати для себе, службових осіб ДСР, Головного слідчого управління НП та Офісу генерального прокурора неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів за закриття справи та повернення майна. Наприкінці липня цьому підприємцю повідомили про підозру.

В березні 2024 року опер поліції тричі зустрівся з братом підозрюваного підприємця та повторно висловив прохання надати неправомірну вигоду в сумі 150 тис. дол. В квітні Маслов повідомив, що отримуватиме неправомірну вигоду за посередництва адвоката, дані якого передасть пізніше. 11 квітня бізнесмен передав указаному адвокату 150 тис. дол. неправомірної вигоди, а опера поліції Маслова затримали.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру головному оперу ДСП Нацполіції Олександру Маслову. У межах цієї справи також проводили обшуки у слідчого Нацполіції та прокурора Спеціалізованої екологічної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: