Антикорупційний суд продовжив арешт ексначальнику Чернівецької митниці

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу.
Микола Салагорфото: TVA

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці арешт колишньому начальнику Чернівецької митниці Державної фіскальної служби Миколі Салагору. НАБУ і САП підозрюють його у співорганізації зловживань під час розмитнення товарів.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Салагора на два місяці. Альтернативою йому визначили 60 млн грн застави.

«11 червня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та продовжив ще на 2 місяці дію запобіжного заходу, який застосовано до колишнього керівника митниці – співорганізатора злочинної організації, яка діяла на Чернівецькій митниці», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру 11 особам у створенні злочинної організації на Чернівецькій митниці. За версією слідства, підозрювані організували незаконне ввезення через митний пост «Вадул-Сірет» товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх іншими товарами зі значно меншою митною вартістю.

За останньою схемою, службові особи митного поста на підставі підроблених документів забезпечували позачерговий пропуск вантажівок без проведення митного огляду. Надалі транспорт їхав до складів підприємців, де високоліквідні товари вивантажували та реалізовували, а завантажені замість них товари прикриття доставляли на митний пост «Чернівці» для завершення оформлення та сплати занижених платежів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: