СБУ проводить перевірки в урядовому кварталі Києва та на прилеглих територіях

Читать на русском
СБУ проводить контррозвідувальні заходи у Печерському та Шевченківському районах Києва. Можливі перевірки документів та огляд автомобілів.
Shutterstock

Служба безпеки України сьогодні, 11 червня, проводить контррозвідувальні заходи у Печерському та Шевченківському районах Києва, зокрема, в урядовому кварталі та на прилеглих територіях.

Про це повідомляє пресслужба органу.

Воєнний стан в Україні: які обмеження діютьВ Україні запроваджено воєнний стан. На нашій інфографіці – які обмеження передбачені законом.

СБУ допомагають представники Управління державної охорони, поліції, Військової служби правопорядку ЗСУ та Угруповання сил та засобів оборони столиці.

Як пояснили у Службі безпеки, метою заходів є перевірка контрдиверсійного захисту державних об'єктів, а також посилення безпеки мешканців столиці та осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

Силовики можуть оглядати території та окремі приміщення (приміщення, офіси, місця загального користування багатоквартирних житлових будинків, закладів сфери громадського обслуговування тощо), а також перевіряти громадян, які перебувають на території урядового кварталу.

У ході проведення заходів можливі обмеження проходу та проїзду вулицями Києва, перевірка документів, огляд автомобілів.

Нагадаємо, аналогічні заходи СБУ проводила 1 травня на території Шевченківського району Києва. Серед основних локацій були Софійська та Михайлівська площі та довколишня місцевість.

У СБУ заявляли, що попередили чотири теракти у Києві, які росія хотіла влаштувати 9 травня. Вибухівку хотіли залишити у гіпермаркетах та біля популярного столичного кафе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: