Участь у Саміті миру підтвердили 90 країн та організацій: скільки з них будуть представлені лідерами

Читать на русском
Станом на 10 червня свою участь у Саміті миру підтвердили вже 90 країн та міжнародних організацій. Половина учасників – із Європи.
Фото: Reuters

Станом на 10 червня свою участь у Глобальному саміті миру підтвердили вже 90 країн та міжнародних організацій. Половина учасників – із Європи.

Такими даними поділилася президентка Швейцарії Віола Амгерд, яку цитує The Washington Post.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

За її словами, приблизно половина країн буде представлена ​​на саміті на рівні глав держав чи урядів. Крім того, на зустріч приїдуть «кілька» лідерів міжнародних організацій.

Усього ж Швейцарія надіслала понад 160 запрошень. Амгерд зазначила, що поточна кількість учасників «не є розчаруванням» для швейцарського уряду, а остаточний список очікується до п'ятниці.

Вона також наголосила, що зустріч буде спрямована на те, щоб «намітити шлях» до можливого мирного процесу в Україні.

Нагадаємо, що росію на саміт не звали, а Китай, Бразилія, Мексика та Саудівська Аравія вирішили проігнорувати цей захід. Так, у Пекіні заявили, що підтримають лише ті саміти, де будуть представлені обидві сторони конфлікту.

Саміт пропустить і Джо Байден. США на заході представлятимуть віце-президентка Камала Гарріс та радник із національної безпеки Джейк Салліван. При цьому свою участь підтвердили президент Франції Еммануель Макрон та канцлер ФРН Олаф Шольц.

Раніше ЗМІ дізналися, яким питанням буде приділена основна увага на Глобальному саміті миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: