Зеленський відповів, чи може путін виграти війну проти України

Читать на русском
Володимир Зеленський виступив з урочистою промовою перед Національними зборами Франції та заявив, що Україна зможе виграти битву з рф.
скрін з відео

Російський диктатор володимир путін не зможе виграти війну, бо на боці України вся Європа. Наша країна не погодиться на будь-які територіальні поступки, тому що всі «лінії» для рф – це справа часу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час своєї промови перед Національними зборами Франції у п'ятницю, 7 червня.

Макрон анонсував передачу Україні винищувачів і навчання кількох тисяч військовихФранція передасть Україні винищувачі Mirage-2000 і підготує українських пілотів, заявив президент Еммануель Макрон.

Він передусім подякував французькому народу за підтримку України від перших днів вторгнення рф. Також президент заявив, що путін не зможе перемогти у цій війні.

«Чи може путін виграти війну? Ні, тому що ми з вами не маємо права програти. Чи може ця війна згаснути на лініях, які зараз? Ні, тому що жодних ліній для зла не існує, що 80 років тому, що зараз. А якщо хтось сам намагатиметься намалювати тимчасові лінії, це дасть лише паузу перед новою війною», – заявив Зеленський.

Водночас президент висловив упевненість, що Україна зможе виграти війну та вірить у свою перемогу.

«Чи можемо ми виграти цю битву? Безперечно так. Ми можемо. Україна, а отже Європа. Європа, а отже, Франція. Я впевнений в цьому. Так само як Франція вірила у свободу, коли ще День Д не відбувся, але був неминучим», – додав президент.

Зеленський також висловив сподівання, що в українському небі з’являться французькі літаки, які напередодні брали участь в урочистостях у Нормандії.

«Я впевнений, що настане день, коли Україна зможе побачити у своєму небі такі ж літаки, які вчора ми бачили у небі Нормандії», – зазначив він.

Нагадаємо, 6 червня Зеленський прибув до Франції та взяв участь у заходах, присвячених 80-річчю висадки союзників у Нормандії. Того ж дня ввечері Еммануель Макрон анонсував передачу Україні винищувачів та навчання кількох тисяч військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: