У Yasno відповіли, чому світло у Києві можуть відключати частіше, ніж в інших регіонах

Читать на русском
У Києві справді фіксують більшу порівняно з іншими регіонами частоту відключень електроенергії, повідомили у Yasno.
Фото: AP

У Києві справді фіксують більшу порівняно з іншими регіонами частоту відключень електроенергії.

Про це повідомив директор компанії Yasno Сергій Коваленко у Facebook.

Як Україна виробляла електроенергію до повномасштабної війниВ Україні зруйновано, пошкоджено чи захоплено більше 70 відсотків енергогенерації. На інфографіці – як країна виробляла електроенергії до великої війни.

За його словами, це пов'язано, зокрема, з тим, що у столиці знаходиться велика кількість об'єктів критичної інфраструктури.

«Тобто від максимально можливого обʼєму споживання віднімається обʼєм критичної і вже залишок розподіляється між всіма споживачами. Маю надію, що ця ситуація трохи сбалансується найближчим часом», – написав він.

Коваленко додав, що ситуація з генерацією, як і раніше, непроста – у зв'язку з ремонтами енергоблоків та останніми руйнуваннями Україні «катастрофічно не вистачає електроенергії» на покриття всіх потреб.

«Тому обмеження будуть. Будуть в графіках. Якщо будемо не вкладатись, то Укренерго буде вводити екстрені обмеження», – підсумував Коваленко.

Нагадаємо, 6 червня по всій Україні також діятимуть ліміти на енергоспоживання. У разі перевищення можливі аварійні відключення світла.

Раніше у Міненерго розповіли, як формували новий тариф на електроенергію для населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: