Антикорупційний суд призначив експертизу у справі філії Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про призначення комп'ютерно-технічної експертизи у справі філії Держагентства.
фото: wikimapia.org

Вищий антикорупційний суд призначив комп'ютерно-технічну експертизу мобільного телефону у справі за обвинуваченням трьох осіб, які причетні до створення злочинної схеми, реалізація якої могла завдати понад 12 млн грн збитків державному підприємству «Хлібна база №76».

Таке рішення 30 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про призначення комп'ютерно-технічної експертизи задовольнити. Призначити у кримінальному провадженні комп'ютерно-технічну експертизу. Проведення експертизи доручити експертам Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України», – йдеться в рішенні.

На вирішення експертам поставили наступні питання: чи міститься у пам'яті мобільного телефону серед явної та видаленої інформації документи та/або текстові повідомлення, текстові та графічні файли, нотатки, записи в календарі, записи в нотатках, в тому числі і видалені; чи на телефоні серед явної та видаленої інформації сліди (ознаки) листування (електронного листування); чи вносились після 06.05.2021 року зміни, доповнення та редагування до змісту інформації та документів розміщених в пам'яті мобільного телефону, якщо так, то які саме?

За версією обвинувачення, у 2021 році приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву». Проте, як з'ясувалося, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям.

Завдяки злагодженим діям антикорупційних органів вдалося попередити вивезення державного зерна та запобігти завданню збитків державному підприємству на суму понад 12 млн грн.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року ВАКС розпочав підготовче засідання у справі філії Держрезерву. В грудні 2022 року справу призначили до розгляду по суті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: