Зеленський зустрівся із конгресменами США: про що говорили

Читать на русском
Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США на чолі з його головою, членом Республіканської партії Майком Макколом.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський провів у Сінгапурі зустріч із двопартійною делегацією Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

На зустрічі також були присутні співголова Комітету із закордонних справ Палати представників від Демократичної партії Грегорі Мікс, члени комітету Йонг Кім і Джо Вілсон (Республіканська партія) та Джо Кортні (Демократична партія).

Як зазначається, сторони обговорили ключові напрями подальшої військової допомоги Україні, зокрема в посиленні протиповітряної оборони додатковими системами та ракетами до них. Зеленський поінформував учасників зустрічі про ситуацію на передовій.

Окремо сторони відзначили важливість дозволу для України використовувати американську зброю для ударів по військових цілях на території росії в прикордонних із Харківською областю районах.

Президент також обговорив із конгресменами подальше посилення санкційного тиску на рф. Він відзначив роль Конгресу у формуванні правової рамки щодо використання заморожених російських суверенних активів для нагальних потреб України.

Нагадаємо, ЗМІ анонсували візит Зеленського до Сінгапуру. Також очікується, що президент візьме участь у Глобальному саміті світу у Швейцарії у червні.

Як відомо, там він виступить на конференції «Діалог Шангрі-Ла» та проведе низку зустрічей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: