ВАКС розгляне позов про конфіскацію майна посадовця структури МВС

Читать на русском
Антикорупційний суд прийняв позовну заяву прокурора САП до керівника одного з сервісних центрів МВС на Дніпропетровщини.
фото: kr.informator.ua

Вищий антикорупційний суд розгляне позов прокурора САП про цивільну конфіскацію майна начальника територіального сервісного центру регіонального сервісного центру Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ у Дніпропетровській області Олександра Савченка.

Таке рішення 14 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Прийняти позовну заяву САП до (Олександра, Івана та Інни Савченко – ред.) про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави. Розглядати справу за правилами загального позовного провадження колегією суддів у складі трьох суддів. Призначити підготовче судове засідання на 10:00 5 червня 2024 року в залі судових засідань Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Раніше САП подала позов до посадовця структури МВС Олександра Савченка. За даними прокурора, під час обшуку вдома та автівки посадовця сервісного центру у межах справи про ймовірні зловживання, недостовірне декларування і хабарництво виявили майже 5 млн грн готівки. У Нацагентстві додали, що йшлося про 90 тисяч доларів.

Крім того з'ясувалось, що попри те, що автомобіль Skoda Kodiaq 2023 року випуску та вартістю понад 2 млн грн, зареєстрований на сина посадовця, фактично користувався ним начальник територіального сервісного центру. Аналізом доходів та видатків посадовця, та його родини встановлено неможливість набуття готівкових грошових коштів та транспортного засобу за рахунок законних джерел.

Нагадаємо, Верховний суд підтвердив законність конфіскації коштів колишнього посадовця Національної поліції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: